Borreminne hovedside

Borreminne hovedside

Om Borreminne

Årgangene

Hefteinnhold

Register

Søk

 

Bilder fra kultur og idrett !

Horten Turnforening startet sine aktiviteter i mai 1860 og ble raskt en stor idrettsforening, men allerede året før var forberedelsene til stiftelsen i gang satt. De første årene var også skytterne en del av klubben, men i 1877 skilte skyttere og turnere lag. Vi har plukket turnbilder i vårt gamle arkiv og synes datidens turndrakter var vakre og sender oppfordringen videre til dagens turnledere – dette må være noe å tenke på !

Horten guttemusikkorps - Klikk for å forstørre I turndrakt - Klikk for å forstørre

På slutten av 1890- tallet gav brødrene Axel og Eivind Paulsen oppvisning i kunstløp for store menneskemasser på Borrevannet og på skøytebanen på Karljohansvern. Her er det Paulsen og Fredriksensom er avfotografert på skøytebanen som den gang la tettere opp til paviljongen.

På skøytebanen - Klikk for å forstørre

Fotball har vi spilt her siden 1891, men det har ikke alltid vært store stadionanlegg som har preget baneforholdene. Lystlunden hadde sin fotballslette litt nærmere paviljongen de første årene. I tillegg fant vi noen lagbilder, men lurer veldig på både årstall og personene på bildene. Så har du opplysninger om noen av bildene er redaksjonen veldig glad for tilbakemelding.  

Fotball - Klikk for å forstørre

Fotball - Klikk for å forstørre

Fotball - Klikk for å forstørre

 Tilbake ] Ett nivå opp ] Neste ] [ Toppen av siden ]

 

Copyright: Borre Historielag, Borreminneredaksjonen
Vevutgave: Høgskolen i Vestfold i samarbeid med Borre Historielag
Borreminne hovedside