Borreminne hovedside

Borreminne hovedside

Om Borreminne

Årgangene

Hefteinnhold

Register

Søk

 

Borreminne i USA

I årenes løp har medlemmene av Jesu Kristi Kirke av De Siste dagers Hellige (mormonerne) avfotografert kirkebøker over hele verden.

Bortimot en milliard navn er registrert. Spør etter kirkebøkene fra Borre, og de vil finne frem riktig mikrofilm. I tillegg har det enorme slektsbiblioteket i Salt Lake City, USA en enorm samling av immigrasjonsprotokoller til USA, militære ruller og kopier av folketellinger fra hele verden.

Mormonernes arkiv i Salt Lake City - Klikk for å forstørre


Mormonernes store arkiv ligger i denne bygningen i Salt Lake City i USA.

 Det var en gledelig overraskelse å finne både Borre Bygdebok og Borreminne i bokhyllen, sier Svend Aage Madsen, opprinnelig fra Kirkebakken. Han var i Utah i forbindelse med en reportasje for ukebladet Se og Hør.

Svend Aage Madsen i biblioteket - Klikk for å forstørre


Svend Aage Madsen fant til sin store glede Borreminne i biblioteket i Salt Lake City

 Utgavene av Borreminne fra 1993 – 96 var bundet inn, og riktig plassert blant resten av den historiske litteraturen fra Vestfold. Familien er en av bærebjelkene i mormonernes tro. De tror at familiene holder sammen – også i himmelen. Men bare den som er døpt som en av De Siste Dagers Hellige kommer til himmelen.


Borreminne fra 1993 – 96 var bundet inn, og riktig plassert blant resten av den historiske litteraturen fra Vestfold.

Borreminne 1993-96 - Klikk for å forstørre

Derfor er det innført et begrep som heter stedfortredende dåp. Det betyr at en person som lever i dag kan finne frem til sine avdøde forfedre, oppsøke et Tempel  og la seg døpe i deres sted. Dette gjør slektsforskning viktig. Og i den forbindelse registrerer og samler det enorme slektsforskningssenteret i Salt Lake City alt de kommer over av historiske skrifter og bygdebøker.  Alle kirkebøkene fra Norge finnes også tilgjengelig på mikrofilm i Oslo. Du kan ta kontakt med Slektssenteret, Hekkveien 9, Oslo. Telefon er 2230 3757. Der har de også tilgang til noen av de enorme navnedatabasene som er tilgjengelig via Internett.   

Tilbake ] Ett nivå opp ] Neste ] [ Toppen av siden ]

 

Copyright: Borre Historielag, Borreminneredaksjonen
Vevutgave: Høgskolen i Vestfold i samarbeid med Borre Historielag
Borreminne hovedside