Borreminne hovedside

Borreminne hovedside

Om Borreminne

Årgangene

Hefteinnhold

Register

Søk

 

Olsok på Bruserød 1999

Historielaget arrangerte sin første Olsoksamling på Bruserød i 1999. 

I og med at det er Helgenkongens død på Stiklestad som minnes, var det naturlig at hovedinnslaget for feiringen ble foredratt av Frøydis Bredrup Petersen. Hun fortalte om Olavslegenden og bakgrunnen for Olsok og tok også for seg Pilegrimsvandringen til Olavs skrin i Nidarosdomen.

Øystein Miland var også engasjert for musikalsk innslag og spilte glimrende på fele. Ikke bare på fele, men litt utpå tok han fram trekkspillet, og med andre slags toner lokket han ut noen medlemmer som forsøkte tunet som dansegolv!

Den store og fine selvlagde neverluren til Trygve Skaug ble også forsøkt blåst i. Men det må nok sies at formannens forsøk på å etterligne Prillarguri på alle måter sto til stryk! Men allsangen, trygt ledet av Leif Backe og Thorolf Holt, ble godt gjennomført.

Intet arrangement uten bespisning: Nykirke Bondekvinnelag sto for dette. Deilig rømmegrøt med tilbehør gikk som varmt hvetebrød; likeens ble vafler stekt på stedet og dermed smakte kaffen ekstra godt. Det er alltid med en viss spenning en setter i gang med noe nytt. Og skal en arrangere noe ute, er været alltid en avgjørende faktor på vellykkethet.

Snaue 60 medlemmer hadde funnet veien til Bruserød, været var upåklagelig og den første Olsoksamling for Historielaget ble derfor en liten suksess som frister til gjentagelse.

Tilbake ] Ett nivå opp ] Neste ] [ Toppen av siden ]

 

Copyright: Borre Historielag, Borreminneredaksjonen
Vevutgave: Høgskolen i Vestfold i samarbeid med Borre Historielag
Borreminne hovedside