Borreminne hovedside

Borreminne hovedside

Om Borreminne

Årgangene

Hefteinnhold

Register

Søk

 

Forord

Velkommen til årets utgave av Borreminne, som vi håper vil falle i smak. Vi i redaksjonen er både stolte og glade over utgaven. Det blir lettere og lettere for hvert år, å få kunnskapsrike og skriveglade fag- og legfolk til å skrive artikler for oss. Slikt blir det god lokalhistorie av!

Vi forsøker hvert år å få til en bredde i stoffet, med en blanding av tungt, faghistorisk stoff og det lyse og lette, litt mer kuriøse stoffet. Vi synes vi har lykkes med det også i år.

I årets Borreminne finner du historien om hvordan Sam. Eyde kjøpte jordeiendommer og bygde opp Semb Hovedgård til det den er i dag, skrevet av en som kjenner historien godt, nemlig Liv Eyde Bø. Artikkelen er glitrende illustrert med flott bilder tatt av Leif Preus.

Lenger bak i årets Borreminne kan du lese om Norges første jagerflybase, som selvsagt lå på Karljohansvern, og du kan finne historien om to ukjente arbeiderforeninger i Horten. Vi har også, mer enn 50 år etter 2. verdenskrigs slutt, valgt å fokusere på en lite omtalt del av krigshistorien; nemlig hvordan NS brukte og misbrukte Nasjonalparken i Borre. Vi er klar over at dette kanskje kan være kontroversielt, men har allikevel valgt å fortelle historien, fordi det er viktig at den ikke går i glemmeboken, og at generasjonene født etter krigen får greie på hva som skjedde den gang.

Borreminneredaksjonen har i år, som i fjor, vært sammensatt av Brit Stuksrud, Kjell Jakobsen, Jan Ingar Hansen, Svein Døvle Larssen og Knut G. Bjerva. Arbeidet med Borreminne er en hyggelig hobby for alle av oss, og vi tar alle med glede i mot artikler, bilder, ideer til hva vi kan skrive om i senere utgaver av Borreminne. Vi kan ikke love at alt kommer med i Borreminne, men la ikke det stoppe bidragene. Velkommen som bidragsyter, og velkommen som leser.

Knut G. Bjerva 
redaktør, Borreminne

Ett nivå opp ] Neste ] [ Toppen av siden ]

 

Copyright: Borre Historielag, Borreminneredaksjonen
Vevutgave: Høgskolen i Vestfold i samarbeid med Borre Historielag
Borreminne hovedside