Borreminne hovedside

Borreminne hovedside

Om Borreminne

Årgangene

Hefteinnhold

Register

Søk

 

Forord

Velkommen til årets utgave av Borreminne, det 12. i rekken av årlige utgivelser av lokalhistorie fra kommunen vår. Arbeidet med Borreminne er svært hyggelig, fordi det ikke er nei å møte noe sted når vi spør om hjelp, enten det er å finne frem gamle bilder, eller det er å skrive en artikkel eller to.

Denne velviljen har resultert i at vi i år kunne velge blant artikler av variert innhold, og lage en miks som vi synes er blitt bra. Og enda bedre, vi har gode artikler i mappene, klare for neste års Borreminne. Dette betyr selvsagt ikke at vi ikke ønsker oss flere bidragsytere; alle skriveføre eller alle med gode ideer: Kom igjen, ta kontakt med oss.

Vet du om bedrifter, forretninger eller foreninger som nærmer seg et jubileum, vil vi gjerne ha beskjed. Kanskje kan det bli en artikkel på lik linje med årets artikkel om VBK?

Borreminnekomiteen er i år blitt styrket med et nytt medlem: Svein Døvle Larssen, ihuga Åsgårdstrandsmann, tidligere redaktør av Tønsbergs Blad, og boblende full av ideer. Resten av komiteen er den samme som ifjor: Kjell Jakobsen, Brit Stuksrud, Jan Ingar Hansen og Knut G. Bjerva.

Innholdet i år synes vi er blitt variert, og med en bra fordeling geografisk sett. Overraskende er det også, f.eks. åpningsartikkelen vår om Borrehaugene, der gamle forestillinger blir om ikke akkurat revet overende, så iallfall ristet litt i. 

Interessant er også artikkelen om hvilke spor man kan finne i jorden - med funn av en gammel pilspiss som det mest spennende, bildet av pilspissen finner du i farver på siste omslagsside, og det er første gang et bilde av pilspissen er publisert.

 Omslagssiden er et gammelt håndkolorert postkort av Kiøsterudgården. Artikkelen om gården, skrevet av nåværende eier, finner du selvsagt inne i årsskriftet.

I år som de siste år, er det Flere Faktorer A/S som har fått datafiler, tegninger og bilder fra oss, og som på utmerket måte har tatt seg av den videre tekniske produksjon. Spesielt gledelig er det at trykkingen igjen er tilbake i Horten, hos Oscar Eriksen & Sønner. Vi synes resultatet er blitt bra, og håper dere er fornøyde med Borreminne 1996.

Knut G. Bjerva
red.

Ett nivå opp ] Neste ] [ Toppen av siden ]

 

Copyright: Borre Historielag, Borreminneredaksjonen
Vevutgave: Høgskolen i Vestfold i samarbeid med Borre Historielag
Borreminne hovedside