Borreminne hovedside


Borreminne hovedside

Om Borreminne

Årgangene

Hefteinnhold

Register

Søk

Anekdoter fra Borre

Arvid Wathne

Etter at Borre kirke ble restaurert i 1928 var det mange som gjerne ville se kirken og sogneprest Bergland var en ivrig og stolt omviser.
Etter at han en dag hadde vist en gammel seilskuteskipper om i kirken spurte han hva denne synes og fikk til svar: "Kjerka er all right, men det er noe som støter mitt sjømanns-øyne og det er den skuta som henger i en stropp fremme mot koret. Skuta henger den gale veien. En skute gjør seg bedre "forantifra" eller "forantifra tvers". "Men det er slik, du, vennen min", sa Bergland, "at kommer det en brud her i kirken som ikke er skjendet, så vil skuten snu seg etter henne ut kirkegulvet". Og så viskende: "Men det har ennu ikke skjedd i Borre kirke."

To gamle venner traff hverandre i Åsgårdstrand under krigen. Den ene var hardkokt jøssing, den andre var blitt medlem av N.S., men han var meget moderat og ufarlig. Vi kan kalle den første for A, den andre for B. Etter litt diskusjon om krigens gang spør A. "Hva vil du gjøre når krigen er slutt? Du er vel klar over at tyskerne taper tilslutt." "Nei, Tyskland vinner" sa B. "Jamen hvis", sa A. "Ja, da får jeg ta frakken og hatten og gå", sa B. Så svarte A: "Ja, frakken kan du jo ta med deg, men den hatten tror jeg ikke du får mye bruk for."

 

 

 

Tilbake ] Ett nivå opp ] Neste ] [ Toppen av siden ]

 

Copyright: Borre Historielag, Borreminneredaksjonen
Vevutgave: Høgskolen i Vestfold i samarbeid med Borre Historielag
Borreminne hovedside